Home - Nieuws - Informatie - Competitie - Media - Word Scheidsrechter
Hier inloggen
Registreren
Wachtwoord kwijt ?

Online :
0 AFBNer(s), 3 gast(en)

- Scheidsrechter worden!
- Coaches
- Commissies
- Evenementen
- Gestelde vragen
- Kalender
- Links
- Officials (only)
- Support
- Verenigingen

- Contact
- Gasten boek
- Site overzicht
- Zoeken

 

Vernieuwde AFBN website. Terug naar afbn.NL

Geplaatst op 14-09-2012 door Admin

Na een jaar of zes is het tijd voor een nieuwe website. Een nieuwe wind een nieuwe setup en nieuwe webmaster.

De oude site zal nog enige tijd online blijven tot de nieuwe site naar te vredenheid is ingericht.

U heeft hier voorlopig dus nog even de keus waar u informatie vandaan wilt/kunt halen.

Natuurlijk is het opzetten van een nieuwe site gelijk aan het nemen van hindernissen, komt u daarom broblemen tegen, mist u nog informatie of loopt u tegen een foutje op, laat het de webmaster even weten.Voorbereiding EK Flag Football in Lelystad in volle gang

Geplaatst op 10-09-2012 door Admin

Bondscoaches Ronny Ramsodit en Jeno van Opstal kennen een enerverende aanloop naar het Europees Kampioenschap Flag football in Lelystad op 15 en 16 september. Met nog drie weken te gaan zijn de laatste voorbereidingen begonnen. Het U15 team van hoofdcoach Ronny Ramsodit moet dat sinds vorige week doen met een nieuwe Assistant Coach: Frank Leuwsha.

Leuwsha vervangt scheidende aanvalsmeester Richard Bouthoorn, de aanvallende coach die zelf werd opgetrommeld als selectiespeler voor het senioren full-contact team, de Dutch Senior Lions. Leuwsha brengt een schat aan ervaring mee naar het team. Als speler was hij van 1985 tot 2008 actief en won hij nationale en internationale prijzen, waaronder de bronzen plak op het EK in Finland (1992) en twee Tulip Bowls met de Hilversum Hurricanes in 2000 en 2001. Leuwsha werd twee keer uitgeroepen tot beste defensive speler van Nederland, in 1990 en 1992. Als coach ontwikkelde de footballspeler zich bij Hilversum en Lelystad. Hij was een van de weinige Nederlandse oefenmeesters die met profteam Amsterdam Admirals optrok in het trainingskamp in Orlando, Florida.

Onder auspiciŽn van Head Coach Ronny Ramsodit werden beide selecties met twee spelers uitgebreid. Voor U15 betreffen het Steven Kooi (Lelystad Commanders) en Kevin Mastenbroek ( Almere Phantoms) Voor U13 wisten Arthur Kamerling (Lelystad Commanders) en Sander de Jong (Amersfoort Untouchables) zich positief te onderscheiden.

Oefenwedstrijd met Hans Kraay jr.
Met de selectie compleet proberen de twee Nederlandse teams een nieuw hoofdstuk te schrijven voor de gouden geschiedenisboeken. U15 heeft goud gehaald in 2004, 2006, 2008 en zilver in 2010. In de categorie U13 is Nederland zelfs titelhouder. De formatie haalde eerder al goud in 2006 en 2008. Ter promotie spelen de selecties aankomende zondag een demonstratiewedstrijd voorafgaand aan de wedstrijd van de door Hans Kraaij Jr. gecoachte Topklasse-voetbalamateurs van JVC Cuijck tegen WKE. De oefenwedstrijd begint zondag om 12 uur.

AFBN Flag Football
Flag Football is de non-contact variant van American football. In plaats van shoulderpads en helmen zijn de teams uitgerust met vlaggetjes op de heup. Als een vlaggetje van de heup wordt afgetrokken staat dit gelijk aan een tackle bij American football. Flag Football is een variant, die vooral door de jeugd wordt beoefend om de basisregels onder de knie te krijgen. De variant is uitermate populair, omdat deze zo laagdrempelig is.


Alphen Eagles winnen Tulipbowl

Geplaatst op 08-07-2012 door Admin

Na hun vorige Tulipbowl optreden te hebben verloren hebben de Alphen Eagles vandaag de hele wedstrijd gedomineerd.
In een Almere wat ondanks de weervoorspellingen toch druk bezocht werd zijn de Eagles geen moment in gevaar geweest, om dit jaar weer als tweede te eindigen.
Zelfs de weergoden waren de Tulipbowl dit jaar goed gezind. De eerste helft kon worden gespeeld onder droge zonnige omstandigheden.
Tijdens de halftime kwam het water met bakken uit de lucht om enkele minuten voor de tweede helft weer te stoppen. De eerste paar minuten viel nog een klein beetje regen om daar na de Eagles ongestoord naar hun eind zege te laten wandelen.
De Crusaders wisten ťťn fieldgoal te scoren om deze wedstrijd niet te hoeven eindigen met de nul op het scorebord.
Mede door een viertal turnovers in hun voordeel konden de Eagles de wedstrijd afsluiten met een mooi 34-3 overwinning.
De organisatie in handen van de Phantoms was, ondanks de korte tijd die ze hadden om deze editie van de Tulipbowl te organiseren en het minder goede weer, tevreden over de opkomst.

De AFBN heeft tijdens de wedstrijd bekend laten maken dat de Tulipbowl van 2013 nu al is vergeven aan de Arnhem Falcons die voor seizoen 2013 kunnen beschikken over een kunstgrasveld waarop een volledig American Football veld belijning is aangebracht.


Tulipbowl 08-07-12

Geplaatst op 27-06-2012 door Admin


Nederlandse selecties EK Flag Football bekend

Geplaatst op 08-06-2012 door Admin

Bondscoaches Ronny Ramsodit en Jeno van Opstal hebben vandaag hun definitieve selecties voor het Europees Kampioenschap Flag football bekend gemaakt in de leeftijdscategorieŽn U15 en U13. Na diverse landelijke auditieronden in april en mei is een selectie uit de bus gerold, die de Nederlandse eer tijdens het EK Flag Football in Lelystad op 15 en 16 september hoog moet houden.

Nederland is ťťn van de spraakmakers in de non-contact variant van American football en kan bogen op een gouden geschiedenis. U15 heeft goud gehaald in 2004, 2006, 2008 en zilver in 2010. In de categorie U13 is Nederland zelfs titelhouder. De formatie haalde eerder al goud in 2006 en 2008. Aan het EK in Lelystad doen medio september de volgende spelers mee:

Selectie Dutch Juniors Lions Flag U13
Headcoach Jeno van Opstal selecteerde 10 spelers voor zijn selectie onder 13 jaar. Het overgrote deel hiervan speelt een thuiswedstrijd.

Amsterdam:
Bergwijn, James, Amsterdam Crusaders
Dardour, Zoufjan, Amsterdam Crusaders

Alphen:
Berkhout, Floris-Jelle, Alphen Eagles
Booij, Daan, Alphen Eagles
Kuipers, Jesse, Alphen Eagles

Lelystad:
Atmowerdojo, Gianluca, Lelystad Commanders
De Boer, Silas, Lelystad Commanders
Reede, Dylan, Lelystad Commanders
Tims, Delano, Lelystad Commanders
Van Erk, Corne, Lelystad Commanders

Selectie Dutch Junior Lions Flag U15

Ronny Ramsodit selecteerde 10 spelers voor zijn nationale Flag Football team onder 15 jaar.

Almere:
Batta, Edyon, Almere Phantoms
Callenbach, Tim, Almere Phantoms

Amersfoort:
Hendrix, Shawn, Amersfoort Untouchables

Arnhem:
Spencer, Wesley, Arnhem Falcons

Den Haag:
Landsweers, Abel, Den Haag Raiders

Lelystad:
Balgobind, Sagar, Lelystad Commanders
BŲckling, Tom, Lelystad Commanders
Kooi, Thomas, Lelystad Commanders
Palmer, Arnold, Lelystad Commanders
Pietersma, Jesse, Lelystad Commanders


Archief

458 geregistreerde AFBN'ers,
4863299 pagina's getoond sinds 2006-04-22.