Home - Nieuws - Informatie - Competitie - Media - Word Scheidsrechter
Hier inloggen
Registreren
Wachtwoord kwijt ?

Online :
0 AFBNer(s), 4 gast(en)

- Scheidsrechter worden!
- Coaches
- Commissies
- Evenementen
- Gestelde vragen
- Kalender
- Links
- Officials (only)
- Support
- Verenigingen

- Contact
- Gasten boek
- Site overzicht
- Zoeken


Auteur: PR
Ingevoerd door: Admin   Datum : 17-04-2012 15:58
Commentaren:   Beoordelingen:
Ronny Ramsodit en Jeno van Opstal overzien non-contact bondselecties:
Lelystad krijgt EK Flag Football toegewezen

Lelystad heeft het Europees Kampioenschap Flag Football toegewezen gekregen. De stad is in de derde week van september het decor voor de kampioenschappen U13 en U15. De gemeente uit Flevoland krijgt de eer toebedeeld, omdat het eerder in 2007 met veel succes een WK organiseerde.

Voor de onlangs benoemde bondscoaches Ronny Ramsodit (U15) en Jeno van Opstal (U13) volgen spannende tijden: zij hebben minder dan een half jaar de tijd om hun nationale selecties strijdklaar te maken voor de Europese titelstrijd. Daarom heeft het duo een aantal try-outs uitgeschreven, waarbij ze talent onder de loep nemen. De try-outs vinden plaats op zaterdag 14 april (locatie Den Haag), zaterdag 21 april (locatie Amsterdam Crusaders) en zaterdag 12 mei (locatie Almere Phantoms). In alle gevallen zijn de tijden van de try-outs gelijk. De try-outs starten om 10:00 uur en zijn om 14:00 afgelopen.

Jonge helden kunnen zich vanaf vandaag met naam, leeftijd en speelclub opgeven via het e-mailadres dutch.lions.flag2012@gmail.com. Tevens kunnen ze in de e-mail aangeven bij welke try-out ze aanwezig willen zijn.

Ramsodit en Van Opstal, die eind januari door de bond werden benoemd, hebben de lat hoog liggen. Nederland is één van de spraakmakers in de non-contact variant van American football en kan bogen op een gouden geschiedenis. U15 heeft goud gehaald in 2004, 2006, 2008 en zilver in 2010. In de categorie U13 is Nederland zelfs titelhouder. De formatie haalde eerder al goud in 2006 en 2008.

“Het is mijn intentie om het goud in de Bataviastad te houden,” zo liet bondscoach Ramsodit desgevraagd optekenen.

AFBN Flag Football
Flag Football is de non-contact variant van American football. In plaats van shoulderpads en helmen zijn de teams uitgerust met vlaggetjes op de heup. Als een vlaggetje van de heup wordt afgetrokken staat dit gelijk aan een tackle bij American football. Flag Football is een variant, die vooral door de allerjongste spelers wordt beoefend om de basisregels onder de knie te krijgen. De variant is uitermate populair, omdat deze zo laagdrempelig is.


Kijk ook bij: